ورود

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : ::. جدیدترین مصاحبه ی "مسعود فراستی" مخالف « جدایی نادر از سیمین » .::

AĦӍẪÐƦÉȤA
02-22-2012, 02:25 PM
<b><font color=green>[برای دیدن لینک ها باید ثبت نام کنید . <a href="register.php">برای ثبت نام کلیک کنید</a>]</font></b> (<b><font color=green>[برای دیدن لینک ها باید ثبت نام کنید . <a href="register.php">برای ثبت نام کلیک کنید</a>]</font></b>)

مسعود فراستی که عضو هیئت داوران جشنواره ی فجر بود در مصاحبه ای جدید باز هم ضد « جدایی نادر از سیمین » صحبت کرد

فرم یادگرفتنی نیست، زندگی کردنی است

وی با اشاره به مثالی در این باره افزود: سینما هنر فضاست و شما به اندازه ای که فرم داری محتوا داری و به اندازه ای که بلدی حرف بزنی حرفی برای گفتن داری.فراستی ادامه داد: اینکه فیلمنامه و مضمون دینی است، هیچ ربطی به من منتقد ندارد، این مهم است که فرم گرفته باشد و از طریق این فرم محتوا تولید می شود و وقتی فرم محتوا ایجاد کرد فرم و محتوا یکی می شوند و قابل انفکاک نیست. وی با بیان اینکه هر فیلمسازی جهان بینی شرقی یا غربی و ... دارد، تاکید کرد: این جهان بینی در نقد وجود دارد و من آن را در خودم حذف نمی کنم و واکنش های خودم را سانسور نمی کنم و این یعنی سلیقه و بدانید فرم یادگرفتنی نیست، زندگی کردنی است!

<b><font color=green>[برای دیدن لینک ها باید ثبت نام کنید . <a href="register.php">برای ثبت نام کلیک کنید</a>]</font></b> (<b><font color=green>[برای دیدن لینک ها باید ثبت نام کنید . <a href="register.php">برای ثبت نام کلیک کنید</a>]</font></b>)

«جدایی نادر از سیمین» متوسط بد است

مسعود فراستی در ادامه با اشاره به فیلم «جدایی نادر از سیمین» گفت: فیلم از لحاظ فرم بد است، متوسط بد است و از یک جهت بهتر از فیلمفارسی های این روزهاست. وی در عین حال افزود: اما از یک لحاظ «جدایی نادر از سیمین» از فیلمفارسی بدتر است و آن اینکه فیلمفارسی ها امروزی ادعایی ندارند و می خواهند تو را بخندانند اما فیلمی که می گوید مهمترین مسئله اخلاقی را دارد صحبت می کند و از پس آن بر نمی آید خیلی بد است چرا که ادعای عجیب و غریبی دارد. این منتقد سینما با بیان اینکه در ابتدای فیلم «جدایی نادر از سیمین» همه قاضی هستند، اظهار داشت: در این سکانس علت جدایی سیمین و دلیل مخالفت نادر عنوان می شود و قاضی می پرسد چرا؟ که سیمین جواب می دهد که چون نمی خواهد دخترش در این فضای دروغ زندگی کند و قاضی می گوید که شوخی می کنید و بروید.

وی با بیان اینکه «جدایی نادر از سیمین» هیچ تعلیقی ندارد، گفت: تعلیق ارائه همه داده ها به بیننده است و نه ندادن آنها! ندادن داده ها دلهره می آورد که در لحظه تمام می شود و این در حالی است که تعلیق یک کار بالنسبه فلسفی است. این منتقد سینمایی در ادامه با اشاره به شخصیت پردازی در فیلم «جدایی نادر از سیمین» گفت: «جدایی نادر از سیمین» شخصیت ندارد و شخصیت مدار نیست. وی افزود: ما باید نادر را بشناسیم در حالی که تعدادی کنش از او می بینیم، کارمند بانک است، ته ریش می گذارد و اصولی است، دعوا می کند و از 200 تومانش نمی گذرد اما با زن چادری به ظاهر مسلمان کاملا غیراصولی برخورد می کند. فراستی با بیان اینکه رابطه نادر با پدر نیز دکوراتیو است، ادامه داد: این مسئله در صحنه حمام دیده می شود در حالی که برعکس آن را می توانید در مصیبت پدر و پسر در فیلم Crash ببینید.

این منتقد سینمایی در ادامه با اشاره به شخصیت پردازی در فیلم «جدایی نادر از سیمین» گفت: «جدایی نادر از سیمین» شخصیت ندارد و شخصیت مدار نیست. وی افزود: ما باید نادر را بشناسیم در حالی که تعدادی کنش از او می بینیم، کارمند بانک است، ته ریش می گذارد و اصولی است، دعوا می کند و از 200 تومانش نمی گذرد اما با زن چادری به ظاهر مسلمان کاملا غیراصولی برخورد می کند. فراستی با بیان اینکه رابطه نادر با پدر نیز دکوراتیو است، ادامه داد: این مسئله در صحنه حمام دیده می شود در حالی که برعکس آن را می توانید در مصیبت پدر و پسر در فیلم Crash ببینید.

زن به ظاهر مسلمان «جدایی نادر از سیمین» موجب فریب خوردن داوران دوره 29 فجر شد

وی همچنین رابطه راضیه با پدر بیمار را غیرانسانی دانست و گفت: اینکه این زن چادری است و حاضر نیست روی قرآن دست بگذارد موجب فریب خوردن داوران دوره 29 فجر شد، در حالی که این زن به ظاهر مسلمان و شوهرش مثل روشنفکرهاست . فراستی درباره ادعای فیلم نیز گفت: جواب اخلاق انسان مدرن این است که برای بقا دروغ می گوید و این سخن ماقبل سوفسطایی است و فیلم ادعا می کند می شود دروغ گفت و همه ما ناظریم و مجازیم.
وی با بیان اینکه فیلم بر اساس دروغ استوار است، افزود: آیا حتی اگر بگوییم در واقعیت بیشتر از این دروغ وجود دارد، باید به فیلم بارک الله گفت؟ اما فیلم باید مستقل از واقعیت و فیلمساز و متکی به خود باشد اما آدم های «جدایی نادر از سیمین» ساخته نشده اند. فراستی با بیان اینکه حرف نهایی فیلم مهاجرت است، تاکید کرد: چرا با جرأت از مهاجرت صحبت نمی کنیم؟! خود و خانواده مان می رویم خارج بعد می بینیم بد شده است برمی گردیم و 500 میلیون می گیریم و سر آقایان کلاه می گذاریم؟ این منتقد سینمایی در ادامه با اشاره به شخصیت پردازی در فیلم «جدایی نادر از سیمین» گفت: «جدایی نادر از سیمین» شخصیت ندارد و شخصیت مدار نیست.

در خارج کسی نمی داند «جدایی ...» در فجر جایزه گرفته است

این منتقد سینما با اشاره به جهانی شدن «جدایی نادر از سیمین» گفت: در خارج کسی نمی داند که این فیلم در فجر جایزه گرفته است و آن را فیلمی اپوزیسیونی می دانند که ایران را اگزوتیک و مدرن معرفی می کند که با معرفی اگزوتیک قبادی و مخملباف متفاوت است. وی با بیان اینکه فیلم «جدایی نادر از سیمین» در خدمت تحریم سینمایی ایران است، افزود: اینکه اگر اسکار به این فیلم بدهند به معنی سیگنال مثبت آنهاست شوخی است. فراستی با بیان اینکه جشنواره های جهانی از دو ـ سه دهه پیش سیاسی است، تاکید کرد: تمایل زیبایی شناسی این جشنواره ها کمتر است تا وجه سیاسی آنها و منتقدان صاحبان سبک کمترین تاثیر را در آنها دارند و بیشتر مدیران سیاسی و بساز بفروش این جشنواره ها را اداره می کنند.وی با بیان اینکه فیلم «بچه های آسمان» در اسکار به یک فیلم ضعیف تر باخت، دلیل این باخت را پایان بندی سیاسی فیلم «بنینی» دانست و گفت: در اسکار امسال «جدایی نادر از سیمین» رقیبی ندارد و ممکن است برگزار کنندگان شیطنت کرده و جایزه را مشترکا به «جدایی نادر از سیمین» و فیلم اسرائیلی بدهند و با این کار چند نشان را زده اند.

سی نت مگ

پ.ن : کلاً توی این مصاحبه فقط به اصغر فرهادی فحــ ــش نداد .. !!!

bomb5
02-22-2012, 02:30 PM
کلا ایشون آدم روان پریشی هست. به هر حال هر از گاهی یه وری میزنه بگه هستم. نظراش هم به درد خانواده محترمش میخوره.:4::4:

Arsalan
02-22-2012, 03:44 PM
مسعود فراستی آدم با سوادی هست بابا ، تو کارش یعنی شناخت سینما یه استاده . لیسانس هنری های تجسمی ، فوق لیسانس اقتصاد سیاسی و فوق لیسانس جامعه شناسیش رو از فرانسه گرفته . کلی کتاب و مقاله و ... در رابطه با سینما نوشته . یعنی یه کارشناس واقعیه . وقتی فیلمی رو نقد میکنه جزء به جزء برات فیلمو میشکافه ، مسلما نگاه یه استاد با نگاه عادی ما فرق داره. من خودم جدایی نادر از سیمین رو انقدر دوست دارم شاید بگم تا الان جمعا 8،7 بار تو سینما و رو dvd دیدم ولی وقتی فراستی نقدش میکنه سعی میکنم به نکته هایی که میگه خوب گوش کنم تا تو فیلم ببینم هست یا نه ، چون میدونم چیزی که میگه رو عناد و دشمنی با کارگردان نمیگه فقط فیلمو نقد میکنه . جدایی نادر از سیمین بهرحال یه سری ضعف داره ، همونطور که همه فیلما دارن .

فعلا ...

TORNADO
02-22-2012, 04:48 PM
کمی با حرف های مسعود فراستی موافقم از نظر خودم
دوستانی که تصور میکنن به خاطر خوش ساخت بودن این فیلم به اون پشت سرهم جایزه میدن کمی به عقب برگردن وقضاوت کنن فیلمهایی که از نظر محتوی و ساخت بسیار سر تر از این فیلم بودن(رنگ خدا-آواز گنجشکها-آژانس شیشه ای- هامون - نسل سوخته - چشمه ...) چقدر بهشون بها داده شد.اگر فکر کنیم این جشنواره ها بدون ملاحظات سیاسی به فیلمی جایزه میدن باید خیلی از مرحله پرت باشیم.
//
بی شوخی اگه تصور کنیم فرهادی یه فیلم تمام عیار و زیبا در باره دفاع مقدس ساخته بود این قدر مورد توجه جشنواره قرار میگرفت ؟
مسلما جوابش نه بود

درسته این فیلم زیبا ست خوش ساخت هم هست متن قوی ای هم داره اما نه به اون حد که بهترین فیلم تاریخ سینمای ایران بشه و اون فیلم هایی که نامبردم رو جا بزاره

....................
راستی مرسی واسه تاپیک

Ariyan
02-22-2012, 04:58 PM
من خیلی از این فیلم خوشم امد...به عنوان یه بیننده...
مسعود فراستی ادم بسیار با ثوادی هست...
من همیشه نقداش رو توی برنامه هفت میبینم...
از نظر ایشون این فیلم خوب نیست...خوب این هم نظر شخصی خودشه...
ولی حالا چرا به فیلمی که بد بود جایزه دادن هم تو جشنواره فجر یه نکته هست که باید
روش فکر بشه...
این یعنی دموکراسی...:4: هر کسی نظرش رو میگه بدون توهین و همه میتونن حرف بزنن...

Ehsan Hero
02-22-2012, 05:37 PM
منم با ارسلان موافقم فراستی خیلی با سواده و هر نقدش باعث سازندگیه.

Ehsan Hero
02-22-2012, 05:49 PM
من قبلا گفتم بازم میگم جایزه ی اسکار فیلم جدایی جایزه ی هنری نیست سیاسیه.حالا چون بحث سیاسی ممنوعه پس چیز دیگه ای نمیگم.

Holy Diver
02-22-2012, 06:44 PM
برای اینکه مشتی بر دهان استکبار جهانی بکوبیم از همین جا بلند داد میزنیم:
مرگ بر آمریکا،اسرائیل،اسکار،یاهو ،گوگل،مایکروسافت و هر چیزی که آمریکایی باشه.

© The Phantom Pain
02-22-2012, 07:09 PM
درسته که باسواده

ولی کلا ایشون با همه فیلم ها مشکل داره . بعضی فیلم های خوب خارجی رم فیلم حساب نمیکنه . تا حالا نشده توی برنامه هفت از یه فیلم تعریف کنه .

البته نقد اخراجی ها رو من یادمه که توی نقدش یکی به نعل میزد ، یکی به میخ . . .:23:

توی ویژه برنامه های هفت برای جشنواره فجر ، یادمه همیشه وقتی میخواستن فیلم رو نقد کنن دو تا منتقد میاوردن . بعد جیرانی به فراستی میگفت تو که مخالفی ، بزار ببینیم ایشون چی میگه :24:

ممنون از احمد رضای عزیز

Olympic Hero
02-22-2012, 07:10 PM
مسعود فراستی کسی نیست که رو هوا حرف بزنه ... ! تو این کار ریش سفید کرده .

r v d
02-22-2012, 07:27 PM
ولی کلا ایشون با همه فیلم ها مشکل داره . تا حالا نشده توی برنامه هفت از یه فیلم تعریف کنه .

محمد جان چرا شده , از فیلمنامه ورود آقایان ممنوع که نوشته پیمان قاسم خانی بود تعریف کرد .

فراستی تو نقد هاش فقط نکته های منفی رو نمیگه بلکه بارها دیدم نکات مثبت فیلم ها رو بهش اشاره میکنه , در واقع اگه میبینید فراستی همش فیلمها رو می کوبه دلیلش اینه که واقعاً مشکل دارند فیلنامه ها , مثلاً همین فیلم پایان نامه , کلی انتقاد کرد از فیلم ولی نکات مثبت کار رو هم گفت , کلاً کار یه منقد اینه که با دیدی وسیع تر از مخاطبان عادی ( امثال ما) به یک کار نگاه میکنه.

bomb5
02-22-2012, 08:04 PM
هیچ وقت یادم نمیره در یه قسمت برنامه7 فراستی و یه منتقد جوان رو آورده بودن. جوونه تو حرفاش از فیلم پدر خوانده اسم برد. که فراستی بهش گفت اون فیلم هم ایراد کم نداشت:4::4: کلا همه فیلما رو میکوبه که مطرح بشه.:4: توقع داره تو ایران یه فیلم در حد گاد فادر بسازن.:4:

AĦӍẪÐƦÉȤA
02-22-2012, 08:05 PM
بله فراستی منتقد بزرگیه توی سینمای ایران ...
شاگردای زیادی از زیر دستش منتقد شدن..
اما
بحث من اینه که چرا تا قبل از اینکه جایزه های متعدد بگیره از جشنواره ها و گلدن گلاب چرا فیلمنامه 30 ya سی نبود؟؟؟
چرا شمقدری بگیر تا کسای دیگه تو جشنواره تبریک گفتن به سینمای ایران بابت این کار ...
حالا که از گلدن گلاب جایزه گرفته شده فیلمنامه ضد ملـ ـیتی .. حالا باید مو به مو عیباشو بگن ؟؟؟؟
این برام سواله

Ariyan
02-22-2012, 08:06 PM
اره پوریا راست میگه....
من فراستی رو دوست دارم...
با اینکه افکارش شاید اصلا به من نخوره ولی انسان با دانشی هست...
یادمه که تو اخراجی ها 3 گفت این فیلم افتضاحه...به مردم توهین کرده..به شعور مردم توهین کرده...
بعد ده نمکی زنگ زد گفت اقا چرا توهین میکنین...این حرف ها حرف های دکتر علی شریعتی بوده..
بعد فراستی گفت شریعتی این حرفو زده....؟؟؟
شریعتی بی خود کرده همچین حرفی رو زده...هر کسی به مردم توهین کنه بی خود میکنه...

کلا فراستی کارش درسته و من بعضی از حرف هاشو هم قبول دارم تو متن بالا...

Ғ Д † Д Ł β
02-22-2012, 08:37 PM
خيلي ببخشيد ولي مطمئن باشيد اگه فرهادي موقع گرفتن جايزه اين شعار رو ميداد هيچوقت انتقاد نميشد از فيلمش :

گلدن گلوب اصغر

اصغر فداي رهبر

:4:

The Last Outlaw
02-22-2012, 10:10 PM
من فراستي رو قبول دارم ولي مشكل بزرگ فراستي اينه كه معيار سنجش بهترين فيلم هاي تاريخ سينماي جهانه.
خودمون هم ميدونيم صد سال ديگه هم ايران تو فيلمسازي به آمريكا نميرسه ولي فراستي فيلمهاي ما رو با اونا مقايسه ميكنه!
سطح توقع فراستي خيلي بالاست واسه همينه كه مخالف همه فيلمهاس.

پ.ن: اينترنت من امروز 250 بار قطع شد!!!! آسياتك رسما نموده مارو! :22:

Goldberg The Man
02-22-2012, 11:06 PM
کاملا نظرات فراستی رو که همونطور که ارسلان و پوریا گفتن در کار خودش استاد هست رو قبول دارم.و دیگه اینکه اتفاقا بهترین طرز تفکر رو داره که فیلمهای ما رو با بهترین های تاریخ میسنجه.پس بیاد با سینمای گینه بیسائو بسنجه ؟

نه فقط سینما که تو هر رشته ای مثل فوتبال باید اون قله رو هدف قرار داد.و الا مرخص هستیم و درجا میزنیم. مثلا برای فوتبال باید خودمون رو در درجه اول با کره و ژاپن بسنجیم و بعد با برزیل و آلمان و و و و. در سینما هم بهترین فیلمهای تاریخ رو باید هدف قرار داد. اتفاقا این موضوع دانش وسیع و عمق نگاه و بینش نافذ فراستی رو میرسونه.

و اینکه همه فیلمها رو هم میکوبونه حق داره,به شخصه خود من یادم نمیاد آخرین بار کی سینما رفتم.تازه همین چند ماه قبل بعد چند سال یه فیلم ایرانی دیدم اونم ورود آقایان ممنوع بود که فیلم بدی نبود از نظرم. بماند که همونطور که پوریا جان گفت فراستی انصاف هم داره و به معنای واقعی کلمه نقد میکنه. نقد یعنی بررسی نکات مثبت و منفی با هم.

در کل من نمیگم همه حرفاش رو قبول کنین,ولی اینطور هم نباشه که تا چیزی گفت که بر خلاف سلیقه ما بود,بگیم باز این یارو زر زد و این یارو با خودش هم مشکل داره و اصلا مشکل روانی داره و میخواد خودش رو مطرح کنه و این حرفا. نه عزیز این "یارو" دانش و تخصص این کار رو داره. اگه من و شما بر اساس میزان حال کردنمون با فیلم نظر میدیم,اون بر اساس سالها تحقیق و تجربه نظر میده.

TORNADO
02-22-2012, 11:19 PM
یه واقعیت تلخ رو بگم
اگه جدایی نادر از سیمین رو ده نمکی ساخته بود:4: الان همه گذاشته بودن رو سرشون حلوا حلواش میکردن
تلویزیون هم اینقدر تعریفشو میکرد کی هی ده نمکی رکورد میزد .
ولی با این حالم فراستی مقاومت میکرد من تنها کسی که دیدم از اخراجی ها درست و حسابی نقد میکرد و اشک ده نمکی رو در آودرده بود همین فراستی بود .