PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : × نقد و بررسی فیلم The Dark Knight Rises ( شوالیه تاریکی بر می خیزد ) | ویژه iWE ×

Blood Raven
07-19-2012, 09:01 AM
<b><font color=green>[برای دیدن لینک ها باید ثبت نام کنید . <a href="register.php">برای ثبت نام کلیک کنید</a>]</font></b>

نام فیلم : The Dark Knight Rises

کارگردان : Christopher Nolan
نویسنده : Christopher Nolan
بازیگران : Christian Bale, Michael Caine ,Gary Oldman

توجه : این نقد به هیچ وجه داستان این فیلم را اسپویل نمی کند و شما می توانید با خیال راحت این نقد را بخوانید

ـــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــ

8 سال از اتفاقات فیلم The Dark Knight می گذارد ، اکنون بتمن ( بروس وین ) فردی پیر و ضعیف شده است ، این در حالی است که شخصی به نام بین از ارتش سایه ها اخراج شده است و به شهر گاتهام می رود و می خواهد علاوه بر انتقام ، این شهر را ویران کند .

اصولا فیلم هایی که شخصیت یک قهرمان را یدک می کشند ، به احتمال زیاد قسمت سوم این گونه فیلم ها ، موفق نمی شوند ، نمونه بارز ، فیلم Spider Man می باشد که به کارگردانی سم ریمی ساخته می شد ، ولی قسمت سوم این فیلم نیز واقعا از المان واقعی خود فیلم دور شد .

فیلم های زیادی بر اساس کمیک ها ساخته می شود ، همانطور که گفته شد ، قسمت سوم این گونه فیلم ها خوب عمل نمی کنند ، دلیل آن است که دست اندرکاران این گونه فیلم ها نمی توانند خلاقیتی برای فیلم های خود ایجاد کنند ، بنابراین باعث تکراری شدن فیلم می شود .

ولی این قضیه برای کریستوفر نولان ، استثنا می باشد ، زیرا وقتی وی فیلم The Dark Knight را ساخت ، توانست بسیار با این فیلم موفق شود و همین امر باعث شد که او فرصت بسیار بزرگی برای ساختن قسمت بعدی این سری پیدا کند که به این سری پایان دهد .

حالا فیلم The Dark Knight Rises روی پرده سینما می باشد ، ولی با توجه به تصمیمی که نولان گرفته است ، سئوالی بزرگ در ذهن ما پیش می آید و آن این است که آیا ممکن است که بتمن در این فیلم بمیرد ؟

ولی آن چیزی که ما از فیلم هایی با مضمون " ابر قهرمانی " انتظار داریم این است که قهرمانان اصلی این گونه فیلم ها تا همان لحظه آخر مبارزه کنند و پیروز شوند و با روحیه شاد ، فیلم را به اتمام برسانند .

اصولا پایان این گونه فیلم ها مشخص است ، ولی وقتی فیلمی نظیر The Dark Knight را می بینید ، پیش بینی کردن این فیلم واقعا سخت است و پیش بینی ها تا قبل از پایان این فیلم بسیار با یکدیگر متفاوت بود .

این نشانه طرز تفکر کریستوفر نولان می باشد که توانست دو قسمت آخر را بسیار عالی بفروشد ، همین امر باعث شده است که فیلم The Dark Knight Rises با کلی امید به پرده سینما برود .

پیش از ساخت فیلم " آغاز بتمن " معمولا فیلم هایی که با سبک ابر قهرمانانه ساخته می شد ، اصولا برای سرگرمی بود ، ولی آغاز بتمن دیگر این گونه نبود و بین این قانون شکاف ایجاد کرده بود ، پس از آن فیلم شوالیه تاریکی توانست این قانون را کاملا زیر پا بگذارد و این فیلم همانند دیگر فیلم ها مضمون آن ها سرگرمی نبود ، بلکه این فیلم یک فیلم جدی بود و می توان از این فیلم درس گرفت .

<b><font color=green>[برای دیدن لینک ها باید ثبت نام کنید . <a href="register.php">برای ثبت نام کلیک کنید</a>]</font></b>

The Dark Knight Rises ، جاه طلبانه ترین قسمت این سه گانه می باشد که کریستوفر نولان برای این که بتواند موفقیت های The Dark Knight را تکرار کند ، مجبور شد تا برای ساخت این فیلم پای خود را بیش از حد فرا تر بگذارد .

اما همین امر باعث شده است که این فیلم کمی سنگین شود و عنصر بتمن در این فیلم کم است ولی از سوی دیگر تفاسیر نیز زیاد شده است ، ولی با وجودی که این فیلم 164 دقیقه می باشد ، شما خسته نمی شوید و حتی دوست داشتین که این فیلم ادامه پیدا کند .

سکانس های پایانی این فیلم واقعا استثنایی می باشند و از این رو می توان به پیچیده شدن داستان پی برد که واقعا تصمیم را برای بیننده سخت می کند ، ولی به طور کلی می توان گفت که آقای نولان با ریسکی که انجام داده است ، توانست که موفقیت هایی را برای ساخت این فیلم کسب کند .

دوستداران Caped Crusader منتظر بازگشت او در فیلم شوالیه تاریکی بر می خیزد بودند و وقتی که او وارد فیلم شد اصلا شبیه به قبل نبود و کارگردان این فیلم تصویری از نابود شدن او را به تصویر کشیده است .

او با این کار خود پیام فیلم های گذشته خود را تکرار کرده است که می توان از این رو به " آغاز بتمن " اشاره کرد ، علاوه بر این که فیلم " شوالیه تاریکی بر می خیزد " از لحاظ قالب شبیه به فیلم " آغاز بتمن می باشد " بلکه از لحاظ مفهوم کلی داستان ، این دو فیلم با هم مشابه هستند .

داستان این فیلم مربوط به 8 سل بعد از " شوالیه تاریکی " می باشد ، اکنون بروس وین که مردی پیر شده است به همراه خدمتکار وفاداراش یعنی آلفرد در حال زندگی است و بتمن افسوس آینده خود را که می توانست به خوبی داشته باشد ، می خورد .

در همین حال بین که یک فرد ماسک دارد و عظیم الجثه می باشد ، از ارتش سایه ها اخراج شده است و او به شهر گاتهام می آید و می خواهد امنیت آن شهر را بر هم بزند ، حال باید بتمن بیاید و وضع را از اینی که هست بهتر کند .

ولی بتمن زمانی که به دیدار لوسیس فاکـس می رود ، بین ، سلینا و کارآگاه جان بلیک را یکی از اعضای خود می کند ، بِین با این کار خود ثابت می کند که او می توان بهتر از بتمن عمل کند و علاوه بر آن با این کار خود به بتمن گفت که نباید به سلینا اعتماد می کرد .

میزان گُنگی در مفهموم این فیلم بسیار بالا می باشد ولی نه به شدت Amazing Spiderman ، بلکه باید گفت که فیلم The Dark Knight Rises فیلمی است که توانسته با زد و خورد هایی که دارد به یک جایگاه بسیار خوب برسد .

معمولا مبارزات بوسیله یک چیز انجام می گیرد ولی سکانس هایی در این فیلم وجود دارد که بتمن با بین مبارزه می کند و چند بار سلینا ( زن گربه ای ) در این مبارزات دخالت می کند .

اما قشنگ ترین سکانس این فیلم مربوط به درگیری در خیابان می باشد که بوسیله وسایل نقلیه میان بتمن و بین شکل می گیرد و شاید می توان گفت یکی از زیباترین سکانس های اکشن امسال مربوط به این قسمت می باشد .

مبارزات بتمن نسبت به گذشته تغییراتی کرده است که بعضی از این تغییرات خوب ولی بعضی دیگر بد می باشد ، ولی در آخر ما چیزی که از او انتظار داشته ایم را در این فیلم مشاهده می کنیم .

نویسنده این فیلم می گوید وقتی که داشت داستان این قسمت را می نوشت کمی از فیلم " دو شهر " الهام گرفت ولی در ادامه داستان این فیلم به روال اصلی خود برگشت .

پایان این فیلم ، شفاف نیست و در انتهای فیلم می توان چند نتیجه خوب یا بد از آن گرفت ، البته این کار را می توان به حساب ویژگی خصیصه بودن کارگردان این فیلم بگذاریم .

این فیلم از نبود ستاره رنج نمی برد ولی بازیگران این فیلم به همان درجه خشونتی که در فیلم " شوالیه تاریکی " بود نرسیدند و این جا باید نولان را تشویق کرد که از فیلم " شوالیه تاریکی " تقلید نکرده است .

دشمن بتمن که بِین ( Bane ) نام دارد فردی باهوش است و پتانسیل تبدیل شدن به یک شخصیت بزرگ را دارد ، در او پتانسیل بسیار خوبی دیده می شود که حتی می توان گفت از جوکر بیشتر است .

او دارای ماسک آهنی و صدایی بم است و بعضی از کلمات او نیز نا مفهوم می باشد ، ولی می توان به موفقیت های این شخصیت امیدوار شد .

با وجودی که دست اندرکاران این فیلم موقعیت داشتن تا بین شخصیت ها یک روابط عاشقانه ایجاد کنند ، ولی ما آن چیزی که از عشق بازی در این فیلم می بینیم بسیار ضعیف می باشد .

شاید شما انتظار داشته باشید که با دیدن صحنه های این فیلم ، موهای تن شما سیخ شود ، ولی باید گفت که تعداد این گونه صحنه ها در فیلم بسیار انگشت شمار می باشد ولی با وجودی که تعداد این گونه صحنه ها کم است ، ولی به خوبی شکل گرفته اند .

کارگردان این فیلم اصلا دوست ندارد جمله ای با مفهوم طنز وارد فضای این فیلم شود ولی زن گربه ای چند جمله طنز آمیزی می گوید ولی بسیاری از آن ها طنزی می باشد که مفهوم تلخی دارد .

ساختن موسیقی این فیلم بر عهده آقای هانس زیمر می باشد که او در بازی های رایانه ای هم تجربه ساختن موسیقی داشته است ، در این فیلم او بسیار خوب کار کرده است و توانسته است موسیقی هایی خلق کند که با قالب اکشن فیلم همخوانی دارد .

اما اگر بخواهیم در یک کلمه بگویم که کدام قسمت از این سه گانه قوی تر است ، فیلم " شوالیه تارکی " پر قدرتمند ترین قسمت در این سه گانه باقی می ماند .

پایان این فیلم ، باعث می شود که بینندگان با رضایت سینما را ترک کنند ، البته سردرگرمی در آن ها نیز مطمئنا ایجاد می شود و احتمالا می خواهند فیلم را دوباره ببینند تا مفهوم این فیلم را متوجه شوند .

البته این بدان معنا نیست که فیلم " شوالیه تارکی بر می خیزد ، یک فیلم ضعیف باشد ، بلکه این فیلم می تواند سکوی پرتاب این سه گانه به بالاترین قله باشد و شاید هیچ وقت از آن پایین نیاید .

نویسنده و گردآوری عکس : کیوان فقیه - Mr.Death

این مطلب ، برای انجمن iRANWWE.NET اختصاصی می باشد و هرگونه کپی برداری از آن بدون ذکر منبع و نویسنده مجاز نمی باشد .

SASAN
07-19-2012, 10:00 AM
مرسی کیوان جان .

فردا هم اکران میشه ببینیم چه میکنه .

احتمالا 5 ماه دیگه هم میتونیم ببینیمش :d

[Omid G & S]
07-19-2012, 10:25 AM
با اجازه !

اول از همه یکم توی جزییات یگک اشتباه بود که با اجازه میگمشون :d

The Shadows اسم یه ارتش نیست ! مربوط به یک گروه هستش که رییسش "راس الغول" ( با بازی لیام نیسون) هستش ! که اعضاش عده ای از تهبکاران مشهور مثل Tzin Tzin و Sports Master و Cobra هستند و کار هایاصلشون قاچاق و تولید سلاح های بیولوژیکی / نانو رباتیک هستش .

+ در لیست بازیگران Main اسم هاتا توگوای ، لیام نیسون ، مورگان فریمن و تام هرادی چرا نیست ؟

amirnba
07-19-2012, 10:29 AM
The Dark Knight : Metascore: 82/100

The Dark Knight Rises : Metascore: 80/100

Blood Raven
07-19-2012, 10:32 AM
با اجازه !

اول از همه یکم توی جزییات یگک اشتباه بود که با اجازه میگمشون :d

The Shadows اسم یه ارتش نیست ! مربوط به یک گروه هستش که رییسش "راس الغول" ( با بازی لیام نیسون) هستش ! که اعضاش عده ای از تهبکاران مشهور مثل Tzin Tzin و Sports Master و Cobra هستند و کار هایاصلشون قاچاق و تولید سلاح های بیولوژیکی / نانو رباتیک هستش .

+ در لیست بازیگران Main اسم هاتا توگوای ، لیام نیسون ، مورگان فریمن و تام هرادی چرا نیست ؟

اولا تفاوت ارتش و گروه فکر نکنم زیاد باشه ، ثانیا تو لیست بازیگران من 3 نفر اصلی را نوشتم ، ثالثا اگر من بخوام نام تمام بازیگران را بنویسم باید تومار تهیه کنم .

The Dark Knight
07-21-2012, 04:03 PM
در متن پایین هیچ اسپویلری وجود ندارد.

این نقدی که می نویسم نوشته خودم هست و ترجمه از جایی نیست. من دیشب به اکران این فیلم رفتم. از سه -چهار سال پیش که گفته شد که فیلم سوم بتمن به ساخت نولن قراره تابستان 2012 اکران بشه, داشتم برای دیشب لحظه شماری می کردم. در کل این فیلم صحنه های حماسی خیلی داشت و سعی شده بود که فیلم در حد ماکسیموم یه حماسه رو به تصویر بکشه.

بعد از تماشای فیلم دوم ( the dark knight - 2008) توقع من از این فیلم خیلی بالا رفته بود و راستش رو بخواین به نظر من فیلم دوم به مراتب از فیلم سوم قشنگ تر بود. این به خاطر شخصیت پیچیده و غیر قابل پیش بینی جوکر بود که متاسفانه بین در اون حد جذاب نبود. البته کسانی که کتاب های بت من رو خونده باشن می دونن که شخصیت جوکر جذاب ترین شخصیت دنیای بت من هست. البته شخصیت های جذابی مثل هاش و ریدلر هم در کتاب های بتمن هستند, ولی این شخصیت ها هیچ جایی در داستان این فیلم بت من نداشتند. شخصیت سکرکرو هم در یه قسمت کوچکی از فیلم بود که خودش جذابیت خودش رو داشت.

من از بازی ان هثوی در نقش کت ومن خیلی راضی هستم و به نظر من جذاب ترین شخصیت فیلم بود. اگر قرار بود توی داستان چیز غیر قابل پیش بینی اتفاق بیوفته و یا تیکه ایی پرونده بشه, کت ومن یه طرف ماجرا بود. کریستوفر نولن سعی کرده که عقاید سیاسی و اقتصادیش رو از طریق کت ومن و بین مطرح کنه که این ها به شخصیت پردازی هر دو خیلی کمک کرده. این هم بگم کریسشن بل (بت من) و بازیگر نقش الفرد خیلی خوب و احساسی بازی کردن. کارگردان سعی کرده بود که بار روانی داستان رو از طریق این دو به مخاطب برسونه. تام هاردی هم به خوبی تونست فقط با استفاده از چشم ها و ابروهاش بین رو به تصویر بکشه. جالب این جاست که تام هاردی بازیگر قد بلندی نیست, ولی نولن سعی کرده بود با تریک های فیلم برداری تام هاردی رو 20 سانتی متری قد بلند تر نشون بده تا شخصیت بین از نظر فیزیکی به صورت واقع گرایانه مثل همون هیولایی که تو کتاب هاست به نظر بیاد. وقتی من به دوستام گفتم که می دونستین که تام هاردی هم قد منه, باورشون نمی شد.

جالب این جا بود که من یه سری پیش بینی ها در مورد صحنه ی پایانی فیلم می کردم که تغریباً همشون به تصویر کشیده شدن. در کل فیلم The Dark Knight Rises فیلم خیلی خوبی هست. به نظر من فیلم دوم فیلم بهتری بود, ولی با این حال این فیلم هم فیلم خوب و قویی بود.

من به این فیلم نمره ی 9 از 10 رو می دم. به نظر من این فیلم به عنوان فصل اخر داستان خلی خوب کار کرد. مطمعن باشین اگر شما به اندازه ی من طرفدار بتمن نباشین و داستان هاش رو به اندازه ی من دنبال نکرده باشین, داستان فیلم رو خیلی غیر قابل پیش بینی تر تجربه خواهین کرد. من با 3 تا از دوستام رفته بودم. جالب این جا بود که اون ها اصلاً طرفدار بتمن نبودن و هر سه تاشون خیلی از فیلم خوششون اومده بود. حتی واسشون یه سری قسمت های داستان که بر پایه ی داستان فیلم اول و دوم در داستان گنجونده شده بود, تازه و تا حدی گنگ بود. خلاصه اگر داستان ها رو کمتر دنبال کرده باشین, داستان این فیلم تازگی خاصی براتون خواهد داشت و به احتمال زیاد نمره ی بالاتری بهش می دین.

ممنون.
موفق باشین.