PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : Joga Bonio Vs Tiki-Taka ,,, کدام را می پسندید ؟

Olympic Hero
07-25-2012, 05:46 PM
قبل از خوندن تاپیک و رای دادن ! خواهشا فقط دوستانی در این تاپیک شرکت و همکاری کنند که هم تیکی تاکا هم جوگا بونیتو رو خوب دیده باشن ! یعنی حداقل باید برزیلِ جام جهانی 2002 و بازی های بارسلونا-اسپانیا در چند سال اخیر رو دیده باشید ! خواهش میکنم خواهش میکنم اگه سبک جوگو بونیتو رو ندیدید یا نمیدونید چی هست اصلا و ابدا توی این تاپیک و نظرسنجی شرکت نکنید ! خواهش میکنم ...

سلام . امروز تصمیم گرفتم یکی از قدیمی ترین ایده هام رو عملی کنم <b><font color=green>[برای دیدن لینک ها باید ثبت نام کنید . <a href="register.php">برای ثبت نام کلیک کنید</a>]</font></b> اونم مقایسه 2 سبک زیبای فوتبال هست !

<b><font color=green>[برای دیدن لینک ها باید ثبت نام کنید . <a href="register.php">برای ثبت نام کلیک کنید</a>]</font></b> (<b><font color=green>[برای دیدن لینک ها باید ثبت نام کنید . <a href="register.php">برای ثبت نام کلیک کنید</a>]</font></b>)

Vs

<b><font color=green>[برای دیدن لینک ها باید ثبت نام کنید . <a href="register.php">برای ثبت نام کلیک کنید</a>]</font></b> (<b><font color=green>[برای دیدن لینک ها باید ثبت نام کنید . <a href="register.php">برای ثبت نام کلیک کنید</a>]</font></b>)

قبل از شروع سلطنت اسپانیا به دنیای فوتبال همه و همه بهترین تیم ملی دنیا را برزیل می دانستند و بهترین سبک بازی هم جوگو بونیتو ! سبک بازی که فقط مختص تیم برزیل بود و تیم ملی برزیل هم با اتکا به همین سبک تیم های پیش رویش رو تار و مار می کرد ! تا اینکه برزیل کم کم افت کرد و تیکی تاکا که از دل اسپانیا بوجود اومده بود شروع به درخشش کرد ! اکنون هم خیلی ها ادعا دارن تیکی تاکا بهترین سبک بازی هست ! خیلی ها هم اعتقاد دارن هیچ چیزی نمی تونه مثل یک جوگو بونیتویِ ناب هوادار ها رو به وجد بیاورد !! اکنون سوال اینجاست ؟ شما کدام سبک رو ترجیح میدهید ؟ اگر قرار باشد سرمربی یک تیم فوتبال باشید و یکی از این 2 سبک رو انتخاب کنید کدام سبک رو انتخاب میکنید ؟ تیکی تاکای اسپانیایی یا جوگو بونیتویِ برزیلی ؟ قبل از جواب دادن به این سوال من سعی میکنم توضیحی در مورد این 2 سبک بدم ! البته از روی اطلاعات خودم ! پس اگر شما اطلاعات کامل دارید و اشتباهی توی توضیح های من می بینید اشتباهاتم رو اصلاح کنید ! ممنون .

×××

جوگو بونیتو ! این سبک بازی از دل کوچه های برزیل بیرون اومده . سبک بازی ای که به توانایی فنی و تاکتیک های مخصوصشون بستگی داره ! در این شیوه بازی تمام بازیکنان باید یک شرط رو داشته باشن ! اون هم تکنیک بالا هست ! حتی دفاع اخر تیم هم باید توانایی این رو داشته باشه که پا به توپ بشه و موقعیت سازی کنه . دفاع هایی مانند کافو , دنی آلوس , مارسلو روبرتو کارلوس , لوسیو و تیاگو سیلواو نمونه هایی از این نوع مدافعان هستند ! مدافعانی که نه تنها دفاع های خوبی هستند , بلکه اگه پاش بکشه می تونن توپ رو بردارن و به سمت دروازه حریف یورش ببرن . برای همین تیم هایی که به این سبک بازی میکنند همیشه و در هر موقعیتی خطرناک هستند !

شیوه اصلی این تیم به این صورتِ ,,, شما باید توپ رو بگیرید و شروع به هنرنمایی کنید , طوری که توجه به شما جلب بشود و بازیکنان دیگر تیم صاحب فضا بشند . اونوقت شما باید توپ رو پاس بدهید و هم تیمتون باید شروع به هنر نمایی کنه ! در این سیستم اصل اول مهارت های فردی هست ! واس همین خیلی سخت میشه جلوی این نوع روش رو گرفت . چون اگه مثلا 3-4 بازیکن هم بریزن سر یک بازیکن اون بازیکن باید توانایی رد شدن از این 3-4 نفر رو داشته باشه ! و وقتی هم از این 3-4 نفر رد شد دیگه خودتون می تونید تصور کنید چه موقعیتی گیر تیم میاد !!

نقطه قوت این سبکِ بازی عاملان تهاجمی ! این شیوه همیشه ترکیب هجومی خیلی خطرناکی رو توی خودش دیده . پله , گارینشا , رونالدو , ریوالدو و رونالدینیو نمونه هایی از این بازیکنان تهاجمی هستند ! این مهاجم ها نه تنها توانایی فنی فوق العاده ای دارند , بلکه تموم کننده بی نظیری هم هستند . فقط کافی بود رونالدینیو مثلا اراده کنه تا دروازه خالی رو رو به روی خودش ببینه ! رونالدو و پله هم همینطور .

اگر یک تیم بازیکنانی رو داشته باشه که بتونن این سبک رو به خوبی اجرا کنن , 100 درصد غیر قابل مهار خواهند بود ! فقط تیمی رو با 10 رونالدینیو تصور کنید ! البته این سبک نقطه ظعفی هم داره ! اونم اینه که نمیشه با تمرین بهش رسید و بازیکنان باید تو ذات خودشون توانایی فنی داشته باشن ! مثلا نمیشه با تمرین به یکی دریبل زدن یاد داد !! واس همین خیلی سخت پیش میاد تا یک نسل کنار هم جمع بشه تا بتونه جوگو بونیتو بازی کنه . ولی اگه مثل جام جهانی 2002 این نسل دور هم جمع بشه دیگه واویلاست ...

×××

تیکی تاکا ! بیرون اومده از کاتالان و کشور اسپانیا . شیوه ای بر دید بسیار بالای بازیکن بستگی داره . تمام بازیکنان این شیوه بازی حتی دفاع های آخر هم باید توانایی پاسکاری های مفید رو داشته باشن ! یعنی کسی که نفر آخر زمین هست باید بتونه با یک پاس از زمین خودی تیمش رو توی موقعیت قرار بده ! همچنین باید قدرت پا به توپ شدن هم داشته باشن . هافبک های تیم هم باید خیلی خیلی خیلی دید بالایی داشته باشن طوری که توی صدم ثانیه بتونن بازیکن خودی رو ببینن و توپ رو در یک موقعیت عالی بهش برسونن !

اما نکته عجیب این سبک اینه که مهاجم توش نقش بزرگی نداره !! یعنی تیم می تونه بدون مهاجم به هدفش برسه . نیازی نیست حتما یک ماشین گلزنی اون جلو باشه ! البته باید خط هافبک تیم انقدر قوی باشه که بتونه نبودن مهاجم رو پوشش بده .

نقطه قوت این سبک هم بدون شک خط هافبکش هست ! خط هافبک هایی که باید همشون توی زمان خودشون بهترین باشن . کسانی مثل ژاوی , اینیستا , آلونسو و فابرگاس نمونه هایی از این بازیکنان هستند . این بازیکنان باید توانایی پاس دادن در ثانیه و همچنین حرکات انفرادی بالا باشن . این بازیکنان به قول معروف باید پشت کلشون هم چشم داشته باشه تا بتونن پشتشون هم ببینن !! این بازیکنان باید با حرکات انفرادی خود بازیکنان حریف رو به سمت خودشون بکشن و به بازیکنان دیگر تیم اجازه نفوذ بدن ! تا بازیکن خودی نفوذ کرد دیگه نباید مثل برزیلی ها بازیکنان حریف رو دریبل بزنن بلکه باید از بین بازیکنان حریف یک پاس ناب برای بازیکن خودی بفرستند تا تیم صاحب موقعیت بشه !! این سبک بازی کردن واقعا سخت هست !

واقعا گر تیمی یک تیکی تاکای کامل رو به نمایش بزاره میتونه پدر تیم حریف رو در بیاره ! با پاس های سریع نه تنها می تونه خودش رو صاحب موقعیت کنه , بلکه میتونه تیم حریف رو هم خسته کنه ! طوری که تو 10-15 دقیقه آخر تیم حریف دیگه توانایی دوییدن نداشته باشه ! اما یک نقطه ظعف بزرگ هم داره این سبک ! اونم اینکه با یک دفاع چند لایه و سازماندهی شده و از کار انداخن خط هافبک این تیم میشه خیلی راحت این شیوه رو خنثی کرد . تیم هایی مثل چلسی و اینتر میلان به خوبی این شیوه بازی رو به نمایش گزاشتند و موفق هم بودند ...

×××

خب حالا نوبت شماست ... جوگو بونیتو یا تیکی تاکا ؟ کدومش رو انتخاب می کنید ؟

یک چیز دیگه !! از روی دشمنی با بارسا خواهشا نرید به جوگو بونیتو رای بدید ! تیکی تاکا یک سبک واقعا بی نظیر هست !

Der TitaN
07-25-2012, 08:59 PM
بنظر من در فوتبال مدرنی که امروز شاهدش هستیم تاکیتیک جای تکنیک رو گرفته و دیگه تیمی نمیتونه مثل دهه ها گذشته فقط با اتکا به تکنیک فوق ستاره هاش به جامی دست پیدا بکنه .

مثال هم زیاده شما از انگلیس و ارزانیتن 2006 یا هلند 2012 چه تیمی پر ستاره تری میخواید ؟

اما میبینید که تیمی مثل دانمارک میاد و با یک بازی بسته اصلا اجازه ای نمیده که ستاره های هلند بخوان کاری از پیش ببرن .

امروزه و با تاکتیکهای دفاعی پیشرفته و چندلایه ایی که شاهدش هستیم هیچ تیمی نمیتونه فقط با تکیه بر تکینیک فوق ستارهاش به جایی برسه به عبارت دیگر فوتبال دیگه کسی مثل پلاتینی یا مارادونا رو به خودش نخواهد دید که بتونه یک تنه تیمش رو قهرمان جهان بکنه .

خیلی ها این که مسی همچین کاری رو نتونسته با ارزانتین انجام بده رو دلیلی بر برتری مارادونا میدونند اما غافل از اینکه همانطور ککه اون زمان مردم فوتبال رو در تلویزیون 14 اینچ سیاه سفید میدیدند اما الان تلویزیون های 3d غول پیکر . بی شک فوتبال نیز خیلی خیلی نسبت به اون زمان پیشرفت کرده و دیگه نمیشه همچین توقعی رو حتی از مسی داشت !

خصوصا که مربی ها نیز روز به روز با طرز فکر اقتصادی تری تیمشون رو فقط برای موفقیت ولو با ضد فوتبال ارنج میکنند که این هم دلیلش پول هنگفتی که به تابع همون پیشرفت فوتبال وارد این رشته شده و دیگه کمترمربی ایی به لذت بردن مردم از بازی تیمش اهمیت میده.

نتیجه اینکه : امروز بهترین بازیکنان بازیکنهایی هستند که تاکتیک پذیرتر هستند بازیکنهایی با دید باز و قدرت بازیسازی حتی اگه دفاع وسط یا حتی دروازه بان باشند .

وقتی تیکی تاکا اصلا مالکیت توپ رو به حریف نمیده حالا حریف هزار تا هم بازیکن تکنیک داشته باشه .

تیکی تاکا رو فقط یک تاکتیک میتوننه شکست بده اون هم اینکه تیم مقابل هافبکهایی تخریب .قدرتی و در عین حال با قدرت بازی سازی فوق العاده داشته باشه (شاید حتی 5 هافبک تو دنیا این ویزگی ها رو باهم ندارن) به همراه وینگر های فوق العاده سری - تکنیکی و شوت زن و مهاجم هایی 100% و فرصت طلب چون شاید تا اخر بازی فقط یک توپ بهشون برسه .

کدام تیم تو دنیا این بازیکن ها رو داره ؟ شاید فقط رئال مادرید ...

پ.ن : همه دوستان میدونن که من بجز تیم های المانی تو سایر موارد بی طرف هستم یک وقت سو تفاهم پیش نیاد

پ.ن 2 : بارسایی ها دقت کنن که گفتم شاید یعنی اگه حداکثر تلاششون رو بکنن و تیکی تاکا کلافه و عصبانیشون نکنه اونوقت میتونن یه کارایی بکنن .

با تشکر از حسین عزیز بابت مقاله بی نقص و کاملش .

Scofield
07-25-2012, 11:24 PM
خوب بحث عالیــه !

الان میشـه گفت پــرتقال هــم یه جورایی ژوگا بونیتو برزیلی هـا رو اجرا میکنه البتــه نه با اون کیفیت ولی باز هم تقریــباً شبیه برزیل هست !

تیکی تاکای بـارسلونا و اسپـآنیا هم که معروف است و الان زبان زد خاص و عام توی دنیای فوتبال شده است . من با اینکه طرفدار اسپـانیا و بارسلونا هستم میگم که واقعــاً
دیدن " ژوگـا بونیتو " خیلی لذت بخش تر بود البته توی سال 2008-2009 هم تیکی تاکا خیلی خوب بود ولـی دیگه الان بیشتر تیم های جهان راه مقابله با اونو یاد گرفتن !

من در کــل از دیدن ژوگا بونیتو لذت می برم البته اگر عین سال 2002 اجـرا و عملـی بشه !

Ariyan
07-25-2012, 11:38 PM
من به شخصه هم از اسپانیا متفرم و هم از برزیل...
یعنی واقعا از این دوتا بدم ولی من به خودم از دیدن بازی های اسپانیا خسته میشم...
یعنی هیچ لذتی نمیبرم...
همش پاس..همش پاس...واقعا خسته کنندست...
درسته حرکت های بسیار زیبایی انجام داده میشه در این سبک بازی ولی میخوام یه توضیحی بدم..
پاس کاری بینظیر..اسپانیا و بارسا بر عهده کسایی هست به اسم ژابی و اینیستا...
توی بارسا بهترین پاسر های دنیا هستن..
ژابی..اینیستا...فابرگاس...پس وقتی هر یه توی زمین باشن...دیگه هیچ تیمی نمیتونه مقاومت کنه...
توی اسپانیا..علاوه بر این 3 تا ژابی الونسو هم هست...همه این رو میشناسین..
پس این 4 تا هر تیمی رو به هم میریزن...
سبک تیکی تاکا..که تا اونجایی که من میدونم..ادامه دهنده کار هلند 1974...
توی اون سبک..هم به همین شکل..پاس کاری زیاد..و تغیر جای بسیار زیاد بازیکنا نقش اصلی داره...
اون سبک توسط یوهان کرایف به بارسا اورده شد..یعنی زمانی که مربی بارسا شد...
بعد فراموش شد..به دست رایکارد احیا شد..یعنی بازیکنان کنونی بارسا..رو رایکارد اورد..
اما نتونست هدفش رو به نتیجه برسونه...و گواردیولا امد و با بهترین های جهان...بهترین تیم چند سال گذشته رو ساخت..
همون بازیکنا..هم تیم اسپانیا رو تشکیل دادن..پس اسپانیا هم مثل بارسا بازی میکنه...

در مورد جوگوبونیتو..من خیلی لذت میبرم از این سبک..
خیلی سرعت بالایی داره از نظر من...تکنیک هم حرف اول رو میزنه..
خداییش ادم از تماشای این سبک لذت میبره..
با اینکه از برزیل بدم میاد..ولی فوقلعاده از تماشای بازیهاش لذت میبرم...
از نظر من این سبک بهتر..چون..برزیل چندین سال که این شکلی هست...
ولی اسپانیا به بهترین پاسر های دنیا تکیه زده..اگر تونست در نبود اونها هم همین روند رو
ادامه بده..اون موقع باید نظر دیگه ای داد...که بعید میدونم...

در کل جوگوبونیتو از تیکی تاکا هم جذابتر..و هم بهتره..از نظر من..
چون من جذابیت و سرعت فوتبال رو بیشتر اهمیت میدم...
در حالی که توی تیکی تاکا سرعت گرفته میشه...

SASAN
07-25-2012, 11:48 PM
ارین ، ارسنال 2003 تا 2006 رو یادت رفت . به نظرم اون ارسنال فرارتر از تیکی تاکا بود :d

Ariyan
07-25-2012, 11:55 PM
نه ساسی روی حرفم بشتر..سمت اسپانیا و برزیل بود..
ارسنال اون سالها خداییش عالی بود...کار نداریم...
کمتر تیمی میتونست جلوشو بگیره....
همون بود که بیشتر یه فصل شکست نخورد..
ارسنال هنوز هم بعضی مواقع اون شکلی بازی میکنه...
ولی کمبود بازیکن واقعا خلاق..توی تیم اجازه اون بازی رو نمیده..
جالب بود..اون بازی ارسنال..یه چیزی بین تیکی تاکا و جوگوبونیتو بود..
هم پاس کاری زیاد.هم سرعت بالای بازی..هم تکنیک فردی...