هنوز هم میگویم ایران وطن دوم من است.
هنوز هم مي*گويم، ايران وطن دوم من است/
[برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید]
برانكو كه در طول فعاليتش در ايران از سوي منتقدان تندخو به عنوان يك مربي كه «كمتر از صدام و هيتلر نبود*» شناخته و براي هدايت تيم ملي فوتبال ايران كوچك شمرده مي*شد، اخيرا با تيم شان*دونگ قهرماني ليگ چين را تجربه كرده است. او كه گفته مي*شد تيم*ملي را شانسي به جام جهاني*2006 آلمان بردهاست، در نظرسنجي*هاي اخير به عنوان برترين مربي 30*سال اخير تيم*ملي از سوي مردم برگزيده شده است. برانكو ايوانكوويچ كه با شاندونگ قهرمان ليگ برتر فوتبال چين شده فصل آينده هم در اين تيم مي*ماند تا در آسيا هم خودنمايي كند. با كلي زحمت توانستيم با پروفسور كه به*تازگي از تعطيلاتش در كوه*هاي آلپ به كرواسي بازگشته بود هم صحبت شويم. برانكو در طول مصاحبه نشان داد همچنان شوق بازگشت به ايران را دارد؛ *البته او همچنان مانند گذشته با ادبيات قابل احترامي در خصوص فوتبال ملي و فدراسيون صحبت و حتي راجع به قطبي، كه روزي قرار بود آناليزروش *شود با فعل معكوس صحبت كرد! تا مبادا كسي از دستش ناراحت شود.
دلتان براي فوتبال فارسي و مردم ايران تنگ نشده؟
5سال بسيار زيبا را در كنار مردم ايران سپري كردم، 5سالي كه نمي*توانند آن را از من بگيرند؛ زندگي با مردم ايران، همكارانم و نتيجه نهايي كه از من باقي ماند اكنون سبب شده باز هم با گذشت سال*ها دوري از ايران، ايران را وطن دوم خودم بدانم.
چرا فكر مي*كنيد ايران وطن دوم شماست؟
چون من از مردم ايران احساسات پاكي گرفتم و در سايه حمايت*هاي آن*ها بود كه توانستيم كارهاي زير*بنايي خوبي در فوتبال ايران صورت بدهيم؛ آن*چه باعث مي*شود ايران را هنوز دوست داشته باشم، *موفقيت*هايي بود كه به دست آورديم و توانستيم فوتبال ايران را شانه به شانه كره و ژاپن در سطح آسيا بالا بكشيم و شكل تازه*اي از اين فوتبال * ارايه دهيم.
به نظر شما فوتبال ايران نسبت به آن دوران چه تغييري كرده است؟
اگر بخواهيم به لحاظ نتايج فوتبال ايران را بررسي كنيم قطعا دچار افت فاحشي شده است. جدا از بازي*هاي اخير دوستانه*اي كه تيم ملي داشته؛ جام*ملت*هاي قبلي و ساير بازي*هاي مقدماتي جام*جهاني نشان داد، تيم ملي ايران كاملا دچار افت شده و ديگر اثري از آن تيمي كه ساخته بوديم* نيست. البته فوتبال باشگاهي ايران در اين چند سال نشان داده جدا از فوتبال ملي است و پيشرفت خوبي داشته و رسيدن 2تيم اصفهاني به فينال جام باشگاه*هاي آسيا بيانگر اين موضوع است.
دلايل افت فوتبال ملي، در اين سال*ها در برگيرنده چه مسايلي مي*تواند باشد؟
معلوم نيست بعد از رفتن من چه بلايي بر سر فوتبال ملي آمده و من از آن بي*خبر هستم اما از آن تيم، 3نفر به دليل مشخصي بايد خداحافظي مي*كردند؛ دايي، گل*محمدي و بختياري*زاده بازيكناني بودند كه بايد از فوتبال ملي ايران خداحافظي مي*كردند اما من و همكارانم هسته خوبي* تشكيل داده بوديم *طوري كه بازيكناني چون كعبي، تيموريان، نكونام و.. سكان هدايت تيم ملي را به دوش بكشند. اما حالا نمي*دانم چه اتفاقي براي تيم ملي افتاده كه دچار چنين افتي شده است.
مي*دانيد دايي هم مثل شما از فدراسيون فوتبال به فيفا شكايت كرده است؟
من از اين شكايت بي*خبرم اما با شناختي كه از علي دايي دارم حتما مجبور به چنين كاري شده است وگرنه دايي يك وطن*پرست واقعي است و فكر مي*كنم براي *كارش دليلي داشته است.
ماجراي شما و فدراسيون فوتبال به كجا كشيد؟
لازم است در اين خصوص از طريق نشريه شما به مردم ايران بگويم من هرگز به خودم اجازه نمي*دهم از فدراسيون فوتبال شكايت كنم، *اما نمي*دانم چه دشمني * وجود داشت كه از من به فيفا شكايت و عزامت سنگيني را طلب كردند. من هم طبق درخواست* فيفا كل اطلاعات و مستندات را ارايه كردم و براساس قرارداد بابت* صعود به جام جهاني، درصدي از پاداش به من تعلق مي*گرفت. اين پاداش مال بيت*المال نبود و در *زمان بازي*هاي مقدماتي جام*جهاني 2006 آلمان طبق قرارداد پاداشي به من تعلق نمي*گرفت اما دكتر دادكان در قرارداد من بندي را آورده بود مبني بر اين*كه در صورت صعود به جام جهاني درصدي از پاداش فيفا بابت صعود به*جام جهاني به من پرداخت شود. اين پول نه مال دولت بود و نه بيت*المال** و* *با اين*كه حقم بود از فدراسيون شكايت نكردم تا اين*كه آن*ها خودشان خواستند * از من غرامت بگيرند.
درحال حاضر پرونده شكايت فدراسيون فوتبال از شما در چه مرحله*اي است؟
فيفا به فدراسيون فوتبال اعلام كرده تا *6*دسامبر (15 آذر*ماه)مهلت دارد پرونده را اگر مي*خواهد پيگيري كند به دادگاه فدرال سوئيس بفرستد.
شما فكر مي*كنيد امكان مصالحه وجود ندارد؟
من كه پيگير نيستم؛ آن*ها هستند كه دائما شكايت*شان را تجديد مي*كنند. مسئولان كنوني فدراسيون فوتبال دنبال مصالحه نيستند و با اين*كه مي*دانند من طبق قرارداد و مدارك مستند از خودم دفاع كرده*ام؛ تنها با كش دادن اين پرونده جريمه تاخير را به مبلغي كه بايد به من بپردازند مي*افزايند.
شايد كمتر كسي فكر مي*كرد برانكو در 2مقطع و نظرسنجي متفاوت بتواند بيشترين راي را در برنامه*90 از مردم ايران كسب كند.
من واقعا به اين نتيجه افتخار مي*كنم؛ به اعتقاد من بزرگ*ترين عنوان؛ عنواني است كه از مردم به اشخاص داده شود. سال گذشته برترين مربي فوتبال چين شدم و توانستم با تيم «شان دونگ» قهرمان ليگ چين شوم اما اين اعتباري كه مردم ايران با آراء*شان به من دادند از آن افتخاراتي كه در چين كسب كردم بهتر است، چون مردم ايران من را به رسميت شناختند.
اين راي نشان مي*دهد مردم ايران عملكرد شما را تاييد كردند.
دقيقا اين*گونه است؛*وقتي مردم هم*صدا برترين مربي 30*سال اخير را انتخاب مي*كنند اين *افتخاري بزرگ براي يك مربي است. اين راي بزرگ*ترين پاداش مردم ايران به من بود و من از همه آن*ها سپاسگزارم. اين*كه آن*ها براي كار من ارزش قائل شدند و تشخيص دادند چه*قدر براي فوتبال ايران زحمت كشيده*ام مايه افتخار براي من است.
حالا كه مردم به شما راي داده*اند آيا حاضريد مجددا هدايت تيم ملي را بر عهده بگيريد؟
البته كه افتخار خواهم كرد بار ديگر سرمربي تيم ملي وطن دوم خود* شوم... اما بايد ابتدا پيشنهاد بدهند.
حتما مي*دانيد قطبي در پايان جام ملت*هاي آسيا از تيم ملي جدا خواهد شد و با اين صحبت شما، فدراسيون مي*تواند بار ديگر برانكو را به عنوان يكي از گزينه*هاي هدايت تيم ملي در نظر داشته باشد.
واقعيت اين است كه من در حال حاضر با باشگاه چيني قرارداد دارم و حرفه*اي نيست كه آن قرارداد را لغو كنم و برگردم ايران؛ شما اگر يادتان باشد در زمان جام*ملت*هاي چين فدراسيون فوتبال كرواسي هدايت تيم ملي كشورم را به من پيشنهاد داد اما چون قرارداد داشتم با اين*كه سرمربيگري تيم ملي كرواسي برايم افتخار بود به قراردادم با فدراسيون فوتبال ايران احترام گذاشتم و فكر مي*كنم اين جزو اخلاق حرفه*اي است.
اگر قرار*داد نداشته باشيد با توجه به تغيير و تحولات صورت گرفته در راس مديريت فدراسيون فوتبال باز هم حاضريد هدايت تيم ملي ايران را قبول كنيد؟
چرا كه نه؛ من با كسي مشكلي ندارم و يك مربي حرفه*اي هستم.
شما حاضر نشديد قطبي را حتي به عنوان آناليزور قبول كنيد اما حالا او سرمربي تيم ملي است؛ فوتبال ايران پسرفت كرده يا قطبي پيشرفت داشته است؟
قبل از هر چيز به قطبي بابت نتايجي كه كسب كرده تبريك مي*گويم! كسي به ارزش*هاي قطبي شك ندارد اما كادر فني تيم ملي در آن زمان شكل گرفته بود و اكثر نفرات كادر فني را مربيان ايراني تشكيل داده بودند؛ آن زمان نمي*توانستيم* * قطبي را در كادر فني بپذير*يم،اما مطمئنا قطبي به عنوان مربي توانسته خودش را به اثبات برساند كه هدايت تيم ملي كشور بزرگي چون ايران را به او سپرده*اند.
زماني برانكو را در رسانه*هاي ايران با هيتلر و صدام مقايسه مي*كردند و معتقد بودند فوتبال ايران را نابوده كرده*ايد اما حالا مردم مي*خواهند شما برگرديد.
من آن مسايل را فراموش كرده*ام و تنها خوبي*هاي آن دوران را به ياد دارم. گفتم بزرگ*ترين تاييد كار من همان راي * مردم است. من نياز به زمان داشتم تا بتوانيم با تيم ملي نتيجه بگيريم و حالا كه مردم متوجه زحمات من و همكارانم شده*اند ديگر به انتقادات آن روزها فكر نمي*كنم. مردم با راي*شان نشان دادند از برخي رسانه*ها جلوترند.
به اعتقاد شما دليل موفقيت مربيان كروات در فوتبال ايران چه بود؟
مربيان كروات نه تنها در ايران بلكه در سطح جهان موفق بوده*اند. مربيان كروات در يك سيستم آموزش*يافته خوب* پرورش يافته*اند. اين مربيان و فوتبال كرواسي داراي * روشي * هستند كه تلاش مي*كنند خودشان را با فوتبال روز دنيا تطبيق دهند. جدا از هماهنگي* با فوتبال مدرن و پيگيري علم روز فوتبال دنيا؛ مربيان كروات داراي اين خصيصه هستند كه سريعا خودشان را با شرايط محيطي كه كار مي*كنند، وفق مي*دهند. شايد يكي از دلايل موفقيت *مربيان كروات اين مساله باشد.
در ليگي به قهرماني رسيديد كه آريهان و بلاژويچ در آن مشغول بودند.
من از اين لحاظ به نتيجه*اي كه در چين كسب كردم، افتخار مي*كنم كه در حضور اين مربيان با سوابق جهاني توانستم موفق باشم. ليگ چين شرايط خاصي دارد و تيم*ها به هم نزديك هستند و حضور آريهان و بلاژويچ در رده دوم و سوم ليگ نشان مي*دهد چيني*ها در مورد حضور ما در ليگ كشورشان اشتباه نكرده*اند. در ايران هم با آوردن بازيكنان جديد، نسل تازه*اي را به فوتبال ايران معرفي كرديم و همان تيم پايه*گذار تيم ملي شد كه به جام جهاني صعود كرد. عدم موفقيت تيم فوتبال اميد در 2دوره گذشته نشان مي*دهد بايد كار بيشتري انجام دهند.
فكر مي*كنيم تيم ملي فوتبال ايران بتواند در جام ملت*هاي آسيا موفق شود؟
براي من *جالب توجه است كه تيم ملي ايران در جام ملتهاي آسيا موفق شود، چرا كه فوتبال ايران هميشه پتانسيل اين كار را داشته و قطبي هم حتما آنقدر شناخت داشته از تيم ملي كه قول قهرماني داده است.
شما طرفدار چين هستيد يا ايران؟
من هميشه از موفقيت تيم ملي فوتبال ايران خوشحال ميشوم و پيگير كارش هستم. بازي*هاي ايران را در چين زماني كه بازي دوستانه داشتند ديدم و در جام ملت*هاي آسيا هم عملكرد ايران و چين را پيگيري خواهم كرد.
حرف آخر؟
سلام من را به همه مردم ايران برسانيد و بگوييد هميشه در قلب من جا دارند و اميدوارم روزي بتوانم دوباره آنها را خوشحال كنم.