» 10 اتفاق مهم WWE در دوران Attitude Era «
اگه غیر ممکن نباشه، حداقل خیلی سخته که دقیق بخواییم بگیم دوران Attitude Era دقیقا از چه زمانی تو WWE شروع شد. خیلی ها اعتقاد دارم این دوره از مصاحبه آستین بعد از King Of The Ring سال 1996 شروع شد. یه سری ها می گن وقتی شان مایکل و تریپل اچ گروه Dx رو تشکیل دادن این دوران شد یا وقتی که برت هارت شد نفر اول کمپانی و اون قضایا رو با شان مایکل شروع کرد. فرقی نداره که این دوران کی شروع شده، مهم نیست چون خیلی راحت می تونیم بگیم این دوران، دورانی هستش که WWE سیستم کشتی رو بهم زد و بیننده ها رو به وجد اوورد. استوری های فوق العاده با کشتی گیر های فوق العاده. دورای که هر هفته حتی تو شوء های هفتگی هم می تونستیم لحظات فوق العاده رو ببینیم بدون اینکه بتونیم حدسشون بزنیم ! تو این تاپیک 10 اتفاق مهم WWE در دوران Attitude Era رو برای شما دور هم جمع کردم. اتفاقاتی که باعث پیروزی و زنده موندن WWE مقابل WCW شدن ،،،،،
یه جمله تو WWE هست که می ** هر اتفاقی می تونه تو راء فردایِ Wrestlemania بیفته. این قضیه تو تاریخ 30 مارچ 1998 ثابت شد. روزی که تریپل اچ ارتشِ Dx رو تشکیل داد. ارتشی که به قولِ خودش " برای انجام دادن کارایی که از اول خودم باید انجامشون می دادم " تشکیل شده بود. اون روز تریپل اچ از شان مایکل انتقاد کرد که چرا کمربندش رو به آسونی به آستین باخته. تریپل اچ اعتقاد داشت که مایکل کنترل کار از دستش خارج شده و از این به بعد من به قضایا رسیدگی می کنم.
برای تشکیل Dx جدید هم چه کسی بهتر از دوست طولانی مدت تریپل اچ X-Pac ! کسیک ه اعلام کرد از این به بعد ما هر روز همه چیز رو تو WWE بهم می ریزیم. همون شب هم X-Pac به کمک گروه New Age Outlaws رفت و باعث شد که این گروه قهرمان تگ تیم بشن و رسما به گروه جدید Dx بپیوندن. بعد از بازی تریپل اچ وارد زمین شد و اونجا بود که همه فهمیدن Dx جدید خیلی بزرگتر و قوی تر از Dx قدیمی هستش.
تریپل اچ، چاینا، X-Pac و گروه New Age Outlaws نقش خیلی بزرگی تو گنده شدن WWE داشتن. اونم زیرِ نامِ D-Generation X ،،، گروهی که دیگه شان مایکل افسانه ای رو تو خودش نمی دید!
هنوز که هنوزِ در مورد این اتفاقی خیلی خیلی صحبت می شه. انگار که این موضوع هیچوقت قدیمی نمیشه. واقعا هم نباید قدیمی بشه چون به یاد نمیارم WWE تا حالا تو هیچ استوری ای انقدر شخصی و تُند برخورد کرده باشه. اتفاقی که برای برت هارت اونم جلوی هموطن های خودش افتاد چیزی بود که هیچ کس فکرش رو نمی کرد و واقعا دور از انتظار بود. قبل از شروع مسابقه برت هارت و شان مایکل در Survivor Series 1997 یه شایعه خیلی بزرگ در دنیای کشتی پیچیده بود. اونم اینکه WCW با برت هارت به توافق رسیده و Hitman خیلی سریع بعد از این PPV به کمپانی WCW می ره. شایعه ای که اگه به حقیقت می پیوست برای WWE خیلی گرون تموم میشد . اینکه قهرمانشون با کمربند اصلی کمپانی به WCW بره واقعا یک شکست مطلق بود.
وینس مکمن این شایعه رو خیلی خیلی جدی گرفت و کاری کرد که کسی فکرش رو نمی کرد. وسط بازی شان مایکل، برت هارت رو تو فنِ مخصوص خودش یعنی Sharpshooter گیر انداخت. هارت طبق برنامه داشت جلوی این فن مقاومت می کرد و تسلیم نمی شد. اما یهو وینس مکمکن رییس کمپانی به داور بازی دستور داد زنگ رو بزنه و هارت رو با اینکه تسلیم نشده بود بازنده اعلام کنه و شان مایکل قهرمان جدید WWE بشه! هارت وسط رینگ وایساده بود و اصلا نفهمید چی شد! اونجا بود که وینس مکمن به هارت گفت تو نمی تونی با کمربندِ اصلی من اینجا رو ترک کنی. اتفاقی که باعث شد هارت قاطی کنه و خسارت سنگینی رو به اموال WWE بزنه و یه تُفِ خیلی قشنگ هم روانه صورت وینس مکمن بکنه
شاید پیشِ خودتون بگید قهرمان شدن کسی مثلِ میک فولی چقدر مگه مهم بوده که جزء مهمترین اتفاق های Attitude Era شناخته بشه ! برای جواب این سوال فقط کافیِ قیافه وینس مکمن بعد از بازی و قهرمان شدن میک فولی و جملاتی که می گفت رو یادتون بیاد : " نه! اون نه! هر کسی می خواد قهرمان بشه فقط اون نه ! منکایند نباید قهرمان باشه.. "
پسرِ کوچیک مامان غیرِ ممکن رو ممکن کرد و تونست تو یه روزِ تاریخی قهرمان WWE بشه. اونم تو یک مسابقه که هر چیزی و هر کسی رو که بخوایید توش داشت. میک فولی تو یک بازی No DQ مقابل قهرمان اون زمان یعنی The Rock قرار گرفت. راکی که توسط وینس مکمن و The Corporation همراهی می شد تا کمربند رو از دست نده. اما حظور ناگهانی Dx برای کمک به فولی و درگیریشون با The Corporation اوضاع رو یه جورایی برابر کرد تا اینکه یکهو صدای شیکستن شیشه فضای کُلِِ استادیوم رو پر کرد ،،،
غولِ اون زمان WWE " استون کُلد استیو آستین " وارد آرنا شد تا به فولی کمک کنه و کمربند رو از راک بگیره و موفق هم شد. کمک آستین به فولی باعث شد که فولی برای اولین بار قهرمان WWE بشه. قهرمانی که به WWE کمک کرد از لحاظ ریتینگ به WCW برسه و دیگه هیچوقت ازش عقب نیفته. البته بماند که همون روز تو WCW داستان قهرمان شدن فولی لو رفته بود ،،،،
تنها اتفاقی از دوران Attitude Era که هنوز هم اثراتش روی WWE مونده همین ازدواجِ تریپل اچ با استفِنی مکمن بود . اتفاقی که یک دنیای جدید رو تو WWE بوجود اورد که هنوز هم وجود داره. این موضوع 3 تا مرحله داره که با هم بررسی می کنیم :
مرحله اول : مراسم عروسی! در تاریخ 29 نومبر سال 1999 دختر وینس مکمن یعنی استفِنی قرار بود با رفیق چند ساله ی خودش " تِست " وسط رینگ ازدواج کنه و بله رو بگه! مراسم داشت اجرا می شد که عاقد اعلام کرد اگه کسی حرفی برای زدن داره الان بزنه یا اینکه برای همیشه دهنش رو ببنده. این لحظه بود که تریپل اچ روی صفحه ظاهر شد و گفت یک فیلم دارم که دوست دارم وینس مکمن ببینه. فیلمی که نشون می داد تریپل اچ استفنی رو در حالت بیهوش به وگاس برده و تو یکی از این دفترخونه های خیابونی اونو به عقد خودش در اوورده !! مرامس که برای تریپل اچ کلا $40 خرج داشت ،،،،،
مرحله دوم : مبارزه برای عدالت! 2 هفته بعد تویِ آرماگدون قرار شد که وینس مکمن مقابل دامادِ جدیدش یعنی تریپل اچ قرار بگیره. اونم تو یک مسابقه بدون قانون تا 2 کشتی گیر هر بلایی خواستن سرِ هم بیارن. اگه وینس مکمن برنده مسابقه می شد، تریپل اچ باید از استفنی طلاق می گرفت. اما خب تریپل اچ تونست وینس مکمن رو شکست بده. آخر بازی بود که استفنی در ظاهر برای کمک به حال پدرش که وسط رینگ افتاده بود وارد آرنا شد اما در یک تغییر ناگهانی شروع به خوشحالی با شوهرش یعنی تریپل اچ کرد ،،،،، !
مرحله سوم : خیانت ! فردایِ آرماگدون وینس مکمن با پُتکِ تریپل اچ وارد زمین شد و از دشمن خودش یعنی تریپل اچ خواست که وارد بشه و مشکلشون رو برای همیشه حل کنن. اما به جای دوماد عروس یعنی دختر وینس مکمن وارد زمین شد اونم با یک قیافه و تیپِ جدید ! استفنی وارد شد و پشتِ میکروفون اعلام کرد که من دیگه دختر کوچیکِ بابا نیستم !!
ار اینجا بود که دورانِ McMahon-Helmsley شروع شد و شوء هفتگی راء رو دست خودش گرفت. زوجی که هنوز هم در WWE حظور دارن و سلطنت می کنن ....
حمله به قلبِ دشمن ! این کاری بود که WWE در تاریخ 27 آپریل 1998 با کمک گروه محبوب و فوق العاده خودش یعنی D-Generation X انجام داد! کاری که خیلی به نفعِ WWE و به ضررِ WCW تموم شد. کاری که اریک بیشاف یکی از مسئول های وقتِ WCW ازش به عنوان " یک حرکت ظالمانه، گستاخانه و متبکرانه از WWE " یاد می کنه . حالا داستان چی بوده ؟ :
اعضای گروه Dx تریپل اچ و ایکس پاک به همراه گروه New Age Outlaws به همراهی چاینا یک تانک برداشتن و راهی ویرجینیا شدن. جایی که WCW داشت به صورت اجرا شوء هفتگی خودش رو اجرا می کرد. این گروه به محل برگزاری شوء WCW رسیدن و تریپل اچ با میکروفونی که دستش داشت، تونست از محبوبتی فوق العاده گروه Dx کمک بگیره و با جوی که راه انداخت باعث شد هوادار های خودِ WCW که برای دیدن این شوء تا اونجا اومده بودن شروع به دادن شعار های " Dx " و " WCW Sucks " بکنن. اینکه به مقر اصلی دشمنت حمله کنی یه مقوله هستش اینکه هوادار های دشمنت رو اونم تو زمین دشمنت بکشونی سمتِ خودت یه مقوله یِ کاملا جداست ! کاری که WWE با تفکر وینس مکمن و اجرای فوق العاده تریپل اچ از پَسِش بر اومد .
Dx به درِ خونه ی دشمنش یعنی WCW رفت و زنگ خونه رو به صدا در اوورد . اما کسی حاظر به جواب دادن نشد . همین قضیه اون زمان خیلی سر و صدا به پا کرد و باعث شد دید خیلی ها به این 2 گروه یعنی WWE و WCW عوض بشه ،،،،
22 سپتمبر سالِ 1997. فکر کنم وینس مکمن هیچ وقت این روز رو فرامش نکنه چون این روز بود که باعث شد وینس مکمن تبدیل به غولِ دنیای کشتی بشه. روزی که علاوه بر این اتفاق شاهد اولین حظور میک فولی افسانه ای هم تو WWE بود.
استیو آستین توسط ماموران پلیس New Yourk تو رینگ محاصره شده بود تا اینکه وینس مکمن که اونموقع بیشتر به عنوان گزارشگر شناخته می شد وارد رینگ شد تا آرومش کنه. اما حرف های وینکس مکمن به جای اینکه آستین رو آروم کنه، بدتر عصبانیش کرد و باعث شد که وینس مکمن اولین استانِرِشو رو از آستین دریافت کنه. اولین، از تعداد زیادی که تو راه بود !!! اون روز همه وینس مکمن رو به عنوان گزارشگر می دیدن اما وینس مکمن برای آستین حکمِ گزارشگر رو نداشت بلکه حکمِ رییسش رو داشت. بعد از این استانر بود که ماموران داخل رینگ ریختن و آستین رو دستبند زنان راهی زندان کردن.
این استانر شروع کننده بزرگترین استوری تاریخ WWE بود. استوری ای که 4 سال به طول انجامید. استوریِ کارمند و رییس که باعث شد WWE بتونه WCW رو شکست بده و برنده رقابت دوشنبه شب ها بشه ،،،،
هوشمندانه ترین حرکت مکمن در دوران Attitude Era رو می تونیم درست کردن همین استوری بدونیم. وارد کردن اسطوره ای مثل مایک تایسون با اون تصویر شناخته شده در دنیا به WWE, باعث شد WWE تو دنیا خیلی سر و صدا به پا کنه. مخصوصا وقتی تایسون مقابل کسی به اسم استیو آستین که تو کله خری دستِ کمی از خودش نداشت قرار گرفت! حظور چهره ای مثل تایسون که اون زمان فوق العاده برای رسانه ها جذاب بود کمک خیلی بزرگی به WWE کرد تا بیشتر شناخته بشه.
تایسون " بدترین مردِ روی کره زمین " به همراه گروه خودش وارد رینگ شده بود و وینس مکمن به صورت گرمی به اونا خوش آمد گفت. تا اینکه باز صدای معروف شیکسته شدن شیشه تو آرنا پیچید و " استون کولد استیو آستین " وارد زمین شد اونم فقط با یه فکر توی کلش ! اینکه به تایسون بفهمونه صاحب این رینگی که توش وایساده کی هست !! آستین به جای دست دادن با تایسون تصمیم گرفت کاره دیگه ای با دستش بکنه. اونم اینکه انگشت های وسطیش رو با احترام تقدیم به تایسون بکنه. کاری که باعث شد تایسون قاطی کنه و یه جنگِ اساسی بین آستین و تایسون در بگیره. جنگی که با دخالت افراد خیلی زیادی ختم به خیر شد اما به صورت موقت. این فقط شروع یک استوری بود... استوری که بعدا گروه Dx هم توی خودش دید و باعث فوق العاده تر شدن این استوری شد.
فردای اون روز WWE به خواسته خودش شد. روزنامه ها و رسانه های زیادی که حتی ربطی به کشتی کچ نداشتن اخبار حظور تایسون رو تو WWE مخابره کردن و باعث دیده شدن WWE شدن. اونجا بود که همه فهمیدن تو دورانِ Attitude Era هیچ چیز قابل پیش بینی نیست و می تونیم شاهد هر چیزی باشیم.
دورانِ Attitude Era فقط استوری و سورپرایز های قشنگی نداشت. مسابقات فوق العاده هم زیاد داشت مخصوصا اونایی که توش هیچ قانونی رعایت نمی شد و هوادار های از لحاظ فنی هم ارضا می شدن. اگه الان همه ی اون هوادار ها بخوان از یک مسابقه نام ببرن که نشون دهنده سطحِ کیفی بازی های Attitude Era باشه، بیشترشون همین بازی رو مثال می زنن. بازی که هر چیزی توش داشت و هواداران حاظر در آرنا و شاهد های تلوزیونی نمی تونستن حتی لحظه ای از بازی چشم بردارن.
اولین لحظه ی فوق العاده بازی زمانی بود که 2 کشتی گیر روی سقف قفس با هم درگیر شده بود و آندرتیکر خیلی شیک و مجلسی میک فولی رو از فاصله ی حدودا 4 متر و نیم به پایین پرت کرد و فولی صاف رفت رو میزِ گزارشگرا. جایی که جیم راس با اون صدای فوق العادش فریاد زد : " به همون خدایی که شاهدم هست می گم میک فولی به 2 نیم تقسیم شد !! " اما این پایان کار نبود. فولی قرار بود اونشب خیلی بیشتر توسط آندرتیکر عذاب ببینه.
این 2 کشتی گیر دوباره بالای رینگ با هم درگیر شدن و اینبار نوبتِ چُک اسلم بود که حسابِ فولی رو برسه. تیکر فولی رو درست وسط سقف چُک اسلم کرد طوری که سقف شیکست و فولی از اون بالا قشنگ وسط رینگ افتاد. تو راه هم یه صندلی به سرش برخورد کرد طوری که ایندفعه جری لاولر گفت : " خب دیگه تموم شد! اون مُرده !!! "
باز هم این پایان کار نبود . فولی بعد این سقوط تازه پونز ها رو رو کرد و ریخت وسط رینگ ! حتی وقتی هم که روشون فرود اومد داشت به پهنای صورت حرکتی شبیه خندیدن انجام می داد طوری که جیم راس گفت " نمی دونم شاید اون داره از این کار ها لذت می بره ! " اما اصل قضیه چیزِ دیگه بود. فولی تو اون صحنه نه می خندید نه داشت پوزخند می زد . بلکه داشت با کمک زبونش دندونش رو که لق شده بود و نیمه شکسته بود رو از جا در می اوورد !!!
یکی از سلاح های مرگبار WWE برای مبارزه با WCW و کلا جذابتر شدن این کمپانی در تاریخ 13 اکتبر 1997 تشکیل شد. گروه D-Generation X . گروه 4 نفره ای متشکل از شان مایکل، تریپل اچ، چاینا و ریک راد ! گروهی که اومده تا همه چیز رو بهم بزنه و قوانین رو خودش وضع و اجرا کنه. اولین حظور رسمی این گروه هم مقابل خانواده هارت بود جایی که این گروه با اونا درگیر شدن و انقدر رو مخِ خانواده هارت رفتن که برت هارت اونا رو به حظور توی رینگ فراخوند اما شان مایکل و تریپل اچ توجهی نکردن و به تو مخی رفتن های خودشون ادامه دادن !!!
اما شکل گرفتن اسم این گروه خیلی جالب بود . مایکل تو یک مصاحبه اعلام کرد خسته شدم از بس نسل من رو فاسد دونستن. سپس رو به ترپیل اچ کرد و پرسید : " ببینم تو فاسد هستی یا نه ؟! چون من خودم می دونم که هستم !! " تریپل اچ هم پساخ مثبت داد که من هم مثل تو فاسدم و اونجا بود که شان مایکل گفت از این به بعد ما D-Generation X هستیم و خلاص .... تشکیل یکی از بهترین و محبوب ترین گروه های تاریخ WWE و کشتی [ اگه نخواییم بگیم بهترین و بزرگترین ! ] به قول خودشون : " شما قوانین رو وضع کنید، ما اونا رو خیلی ساده میشکونیم ! "
تابو شکنی! تنها کلمه ای در مورد مصاحبه استیو آستین بعد از PPV King Of The Ring سالِ 1996 می تونیم به کار ببریم همین تابو شکنی هستش. تا قبل از اون هیچ استاری تو کمپانی هر چقدر هم بزرگ و محبوب به اون صراحت و برندگی صحبت نکرده بود. اونجا بود که شخصیت Austin 3:16 شکل گرفت. همون شخصیتی که یه تنه تونست WWE رو از مرداب بکشونه بیرون و تبدیلش کنه به کمپانی برتر اون زمان.
آستین اون شب تو فینال تورنمنت King Of The Ring تونست جک رابرتز رو شکست بده و قهرمان بشه. قبل از این بازی و تو بازی نیمه نهایی آستین از ناحیه صورت مصدوم و راهی بیمارستان شد و دقایقی قبل از بازی فینال خودش رو به آرنا رسوند . وقتی تو راه رفتن به رینگ بود فهمید که حریفش جک رابرتز که یک مسیحی معتقد بود قبل از بازی یه سری صحبت های مذهبی انجام داده . بعد از بازی که آستین جک رابرتز رو شکست داد و رفت برای مصاحبه دستش رو به سمت رابرتز دراز کرد و گفت : " حالا برو در مورد سرود های مذهبیت حرف بزن .. در مورد جان 3:16 صحبت کن. آستین 3:16 که می ** که من همین الان ک**ت گذاشتم ! " ( جان 3:16 اشاره به یک داستان معروف تو انجیل داره که در قسمت سوم، بخشِ 16 انجیل قرار داره واس همین به جان 3:16 معروف شده ! ) این قسمت از صحبت های آستین بود که خیلی مورد توجه قرار گرفت و لقب آستین 3:16 رو واسش به یادگار گذاشت . اما همه ی اون مصاحبه چیزی بود که هوادار ها تا اون روز شاهدش نبودن.
" چیزی که گفتم، چیزی بود که حس می کردم. مستقیم از قلبم اومد روی دهنم و گفتمش. چیزی که بدون ترس و از روی اتفاقی هایی که داشت توی مغزم می افتاد گفتم. " این صحبت های آستین چند سال بعد از این مصاحبه هستش.