1 فایل پیوست
درباره aew چه نظری دارید؟
این روزها خارج از دنیای WWE و هواداران پرشمارش، داغ ترین بحث دنیای کشتی حرفه ای کمپانی تازه تاسیس AEW هست. پروموشنی با امیدهای بسیار زیاد که در عرض چند ماه انبوهی از خبر و محتوای رسانه ای پیرامونش تولید شده و همه منتظرند ببینند چه اتفاق بزرگی قراره برای این صنعت رخ بده.
[برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید]
من نظرات خودم رو در این تاپیک عنوان می کنم و علاقه مندم سایر عزیزان هم نظرشون رو مطرح کنند.
AEW به جز پول چه دارد؟
روزگاری در اوایل دهه ۹۰ در کشتی کچ ژاپن یک کمپانی به نام SWS توسط یک شرکت بزرگ تولید عینک آفتابی راه اندازی شد که با سرمایه گذاری زیاد تونست کشتی گیرهای بسیار برجسته از جمله Genichiro Tenryu قهرمان سنگین وزن کمپانی AJPW و همینطور تعداد زیادی از کشتی گیرهای دو کمپانی مطرح ژاپن یعنی NJPW و AJPW رو جذب کنه و حتی با پرداخت پول به وینس مکمن کشتی گیرهای مطرح WWF رو راهی ژاپن کنه و شوی مشترک راه بندازه.
این کمپانی که در ژاپن به «کشتی پولی» شهرت پیدا کرد طولی نکشید که هیاهوی اولیه خودش رو از دست داد چرا که نه ریشه ای داشت و نه برنامه ای برای آینده.
مساله اصلی اینه که اگرچه پول و سرمایه گذاری و تبلیغات ارزش بسیار زیادی برای موفقیت و بقای یک کمپانی کشتی حرفه ای داره اما همه چیز نیست. در گذشته دیده شده که حجم سرمایه قابل توجهی وارد بسیاری از پروموشن ها بشه ولی عملا منجر به موفقیت بلند مدت و استمرارشون نشه. WCW یک نمونه از این چنین کمپانی هایی بود که تا قبل از ورود Ted Turner و سرمایه گذاریش در پروژه عملکرد منطقی و رو به رشدی داشت و بعد با یک رشد بسیار سریع و نهایتا یک افت سریع تر مواجه شد. در ژاپن هم موارد زیادی از این قبیل داشتیم که راه به جایی نبردند.
یک کمپانی نیاز به شخصیت ، برند، فن بیس مشخص و برنامه اجرایی برای آینده داره. توسعه یک شبه چیزی به جز شکست یک شبه در پی نخواهد داشت.
تیم مدیریتی عجیب و بی تجربه
مدیر این کمپانی شهید خان و پسرش هستند. شهید خان بیزنس من موفقی بوده اما دو تا ایراد اساسی داره. یک اینکه عملا شناختی از کشتی حرفه ای نداره و در رزومش هیچ چیزی مبنی بر این وجود نداره و صرفا برای اهداف پرسونال مارکتینگ و دیده شدن اقدام به سرمایه گذاری در ورزش از جمله فوتبال و... کرده. دوم اینکه شهید خان عملا قرار نیست بر این کمپانی مدیریت انجام بده و با توجه به شرکت ها و تجارت های مختلفی که داره بعید بدونم حتی سالی ۲-۳ بار به این پروموشن سر بزنه.
تیم اجرایی انتخاب شده برای این کمپانی ۴ کشتی گیر هستند که هرکدوم در نوع خودشون چهره های موفقی بودند اما نه تنها هیچ تحصیلاتی در زمینه مدیریت و کسب و کار ندارند بلکه کمترین سابقه اجرایی در پروموشن های کشتی ندارند و عملا تنها به داخل رینگ رفتند و کشتی گرفتند. مدیریت چیزی بسیار بیشتر از این هست و حتی فرد خبره ای مثل وینس مک من میتونه اشتباهات وحشتناکی انجام بده. این نفرات که همگی زیر ۳۳ سال دارند چطور می تونن با این شرایط مدیریت اجرایی کسب و کار رو در این شرایط سخت رقابتی بر عهده بگیرند؟
این مشکل بعدی انتخاب Brandi Rhodes همسر کودی به عنوان مدیر برندینگ (و درواقع مسئول بازاریابی) کمپانی هست؛ ایشون در دانشگاه روزنامه نگاری خوندند و تجربه چنین کاری رو هم ندارند و تنها سابقه مدلینگ در بیوگرافیشون به چشم میخوره. ایشون مدتی در TNA هم مشغول به فعالیت شدند ولی عملا چیزی به جز «همسر کودی» نبودند و هیچ توانایی به نمایش نگذاشتند.
حضور در رینگ و مدیریت؛ چیزی که ترکیبش نتیجه خوبی ندارد
این اصل بارها و بارها در شرایط مختلف و کشورهای متفاوت ثابت شده. یکی از دلایل اصلی موفقیت و بقای WWE همیشه این بوده که وینس مک من فعالیت کمی در رینگ داره و سودای قهرمانی و ... در سر نداره. برعکس در شرایطی که قدرت در کمپانی های مختلف از جمله WCW به دست افرادی مثل Kevin Nash افتاده بوکینگ و مسیر هدایت لاکر روم از یک طرف و شرایط کلی کمپانی و سیاست هاش از طرف دیگه رو به افول رفته.
کشتی گیرها نباید بیش از حد قدرت اجرایی و مدیریتی داشته باشند وگرنه ضربه های سنگینی به کمپانی وارد میشه. روزگاری در WWE چهره هایی مثل Shawn Michaels با تشکیل گروهی مثل Kliq باعث تغییرات بوکینگ و همینطور بهم ریختن جو لاکر روم و رویگردان شدن بسیاری از چهره های دیگه از WWE و پیوستنشون به WCW و... شدند که همین مساله ضربه های زیادی به WWF اون زمان وارد کرد.
یا در TNA اعمال قدرت بیش از حد Jeff Jarret با وجود ارتباطات قوی، هوش بالای کسب و کار و عملکرد خوبش در رینگ باعث شد بسیاری از ستاره های جوان TNA از این کمپانی روی گردان بشن.
آیا این نفرات می تونن درحالی که خودشون مدعی هستند و اینطور که از بوکینگ شو های اولیه مشخصه قراره ستاره های کمپانی باشند، فرصت رو به بقیه بدن و عملا زمینه شکوفا شدن سایر استعدادهارو فراهم کنند؟ WCW سرتاسر پر از استعداد ریز و درشت بود اما تنها چیزی که میدیدیم Hogan و Nash و ... بودند. آیا AEW اینطوری نخواهد بود؟
دورهمی اخراجی*ها
این عنوان البته بیشتر برای مزاح استفاده شده اما در حقیقت شبیه به اتفاقی بود که در TNA، WCW، AAA و غیره افتاده. فضایی که در اون صرفا از مهره های سابق کمپانی های بزرگ مثل WWE استفاده می شه و راستر فعلی AEW هم خیلی دور ازش به نظر نمی رسه. البته قطعا بسیاری از چهره ها اخراج نمیشن و خودشون اقدام به ترک کمپانی پیشین می کنند اما باید پذیرفت که در چنین فضایی هیچ مهره جدیدی رشد نخواهد کرد و اونهایی هم که هستند همه از کمپانی رویگردان میشن.
بارز ترین مثال این اتفاق وضعیت کمپانی TNA هست. مهم نبود شما چقدر توانایی و استعداد دارید یا چندسال از پایین ترین سطوح خودتون رو محبوب هواداران کردید. مهم نبود شما Samoa Joe باشید، AJ Styles باشید، Christopher Daniels باشید و...
مهم این بود که وقتی کسی از WWE به TNA میومد شما شانسی برای درخشش نداشتید. از Christian Cage گرفته تا Jeff Hardy و Team 3D و Kurt Angle و حتی امثال Mr. Anderson و Mick Foley. این چهره ها در کمتر از یکی دوماه به قهرمانی می رسیدند و مهره های اصلی و قدیمی و پرورش یافته خود TNA شانسی برای درخشش پیدا نمی کردند.
مشخص نیست آیا AEW هم چنین چیزی خواهد شد یا نه اما برداشت فعلی من از وضعیت کنونی چنین چیزی هست.
قرارداد تلویزیونی
اینکه شما بتونید PPVهای خوب برگزار کنید، شوهای هفتگی جذاب و پرمخاطب داشته باشید و از تکنولوژی جدید به منظور Streaming و پخش آنلاین شوها استفاده کنید همه فرصت های خوبی برای درخشش هستند ولی به نظر می رسه کماکان هیچ چیزی جای یک شوی تلویزیونی خوب رو نمیگیره. درحال حاضر که علاقه مندی برای این رشته کم شده و رقابت مستقیم با WWE و رقابت غیرمستقیم با MMA وجود داره دریافت یک شوی تلویزیونی خوب روی یک کانال پرمخاطب به نظر دشوار هست.
وینسنت کندی مک من
خیلی تمایل ندارم درباره این موضوع بحث کنم اما تجربه نشون داده WWE برای حذف رقبا از هیچ اقدامی دریغ نمی کنه. مک من علاقه مند به داشتن مونوپولی روی بازار کشتی حرفه ای، شکل دادن صنعت به نفع خودش و دریافت سود حداکثری، جذب استعدادهای سایر شرکت ها، کپی ترفندها و داستان های کمپانی های دیگه و جنگ حقوقی با سایر کمپانی های ریز و درشت هست. از بسیاری از تاکتیک های غیراخلاقی هم در این راستا استفاده می کنه و در هر صورت رقابت با چنین پلایری عملا دشوارتر از حد تصور هست. باید ببینیم مسیر AEW به چه سمتی خواهد بود.